Rønne
Lørdag Søndag Mandag Tirsdag Onsdag Torsdag Fredag

TV: tirsdag d. 28. juni 2022

Lørdag Søndag Mandag Tirsdag Onsdag Torsdag Fredag

TV: tirsdag d. 28. juni 2022

DR1

05:15  

Udsendelsesophør
Udsendelsesophør

05:30  

Frilandshaven (3:8)
Frilandshaven (3:8) Suppebed og fransk pusterør. Kold gulerodssuppe og varm rodfrugtsuppe er menuen i Anne Hjernøes udekøkken i dag. I suppebedet dyrker Jørgen Skouboe alle grøntsagerne. Gulerødderne, de skal selvfølgelig gro i ølkasser. Et fransk pusterør er noget nyt, som Jørgen mener alle burde have i sin have - se hvad det er og hvordan det bruges. Sendt første gang 14.09.08

06:00  

Timian, tonic og tomater II (2:8)
Timian, tonic og tomater II (2:8) Svensk madserie fra 2019. (Timjan, tupp & tårta) Dagens gæstekokke er grill- og røgeksperterne Johan Fritzell og Johan Åkerberg, som indvier os i grillmadens herlige verden. Sandra laver en magisk citrontærte, Lisa hakker sin egen chorizo, og Zeina viser, hvordan man laver en dejlig baklava.

07:00  

TV AVISEN
TV AVISEN TV Avisen giver hver dag et overblik over dagens vigtigste nyheder fra Danmark og verden omkring os og samler op, giver overblik og perspektiv på de største begivenheder og historier i tiden.

07:15  

Med livet i hænderne: Tegnet i panden
Med livet i hænderne: Tegnet i panden Rune er spændt og nervøs. Han skal lave sin første laseroperation på et barn. Seks-årige Anna Bella får hver dag epileptiske anfald. Vil operationen gøre hende sygdomsfri?

07:45  

Et helt menneske: Bump på vejen
Et helt menneske: Bump på vejen Astas forældre har inviteret de nye klassekammeraters forældre til et forældremøde, så de kan få mere at vide om Asta, som er transkønnet. Frederikke bliver endelig indkaldt til sin kønsbekræftende operation, som hun har ventet på i seks år. Men pga. Corona er operationen i fare for at blive aflyst. DR har i en årrække fulgt to familier med et transkønnet barn. Hvilke udfordringer møder de som piger født i en drengekrop? Og hvordan er det for forældrene, når deres søn viser sig at være en datter? "Et helt menneske" er en programserie om kønsidentitet, hvordan man som familie tackler livet med et transkønnet barn og om at blive accepteret som den, man er. Tilrettelæggelse: Kristian Krog Kæmsgaard og Anne Herlin Kamstrup.

08:15  

Aftenshowet
Aftenshowet DR1s journalistiske talkshow direkte fra Rådhuspladsen i København.

DR2

07:25  

Deadline
Deadline Udfordrende og overraskende perspektiver på dagens og tidens væsentligste historier.

08:00  

P2 Radioavisen
P2 Radioavisen

08:05  

Morgenandagten på DR2
Morgenandagten på DR2

08:30  

Hvis vægge kunne tale (2:6)
Hvis vægge kunne tale (2:6) Svensk reportageserie fra 2015. (Det sitter i väggarna) Christopher og Erika hjælper ejerne af et lille 'soldatertorp' med at finde husets historie og gøre det i stand. Huset ligger uden for byen Skövde, og det skulle efter sigende være bygget helt tilbage i 1600-tallet. Christopher graver sig ned i historien og når helt tilbage til Sveriges krigeriske fortid. Mens Erika viser, hvordan man renoverer husets originalvinduer på den bedste måde.

TVR

05:00  

Pingu
Pingu

05:10  

Den lille prinsesse IV
Den lille prinsesse IV

05:20  

Sultne bjørne
Sultne bjørne

05:30  

Ramasjang Mysteriet IV (2)
Ramasjang Mysteriet IV (2) Store Nørderne er virkelig kommet i problemer! Der er nemlig en skurk, der har stjålet deres sav. Heldigvis kender de detektiven Kristian - og i dag får Kristian hjælp af Henry på 5 år. Men mon de kan finde ud, hvem der har taget saven?

06:00  

Ernest & Celestine (17)
Ernest & Celestine (17)

06:10  

Sarah og And (5)
Sarah og And (5)

06:20  

Bamselægen - Knækket tand og hjernerystelse (10)
Bamselægen - Knækket tand og hjernerystelse (10) Luka kommer ind på hospitalet med sin bamsekrokodille, Kroko, der er faldet på de glatte sten ved en swimmingpool, og har slået en tand ud. Bamselægen Sandra tager røntgenbillede af kæben for at tjekke, at alt er ok. Men fordi Kroko pludselig har fået kvalme og kaster op, vælger Sandra at indlægge den til observation for hjernerystelse, da det at kaste op kan være et symptom på hjernerystelse. Luka og Sandra laver forskellige tests på Kroko for at sikre, at alt er som det skal være

06:40  

Beccas venner
Beccas venner

06:50  

Hey Duggee
Hey Duggee

07:00  

Oda Omvendt (7)
Oda Omvendt (7)

07:10  

Gurli Gris IX
Gurli Gris IX

07:10  

Simon II
Simon II

07:10  

Simon II
Simon II

07:10  

Simon II
Simon II

07:15  

Simon II
Simon II

07:17  

Simon II
Simon II

07:17  

Simon II
Simon II

07:17  

Simon II
Simon II

07:17  

Simon II
Simon II

07:20  

Bluey
Bluey

07:30  

Motor Mille på cirkustur (3)
Motor Mille på cirkustur (3) Motor Mille elsker fart, hestekræfter og seje tricks. Men hos Cirkus Mascot handler det ikke om at køre motorcykel, men om at kunne dressere grise i manegen.

07:45  

Paddington
Paddington

07:55  

Ziggys sporvogn
Ziggys sporvogn

08:10  

Vidundervovsen Vaffel (52)
Vidundervovsen Vaffel (52)

08:20  

Gro og Blå redder fuglene (7:8) | På flugt
Gro og Blå redder fuglene (7:8) | På flugt Arne Bjarne og Birger har narret Gros far og vil lave Bedstes gård om til Verdens Største Parkeringshus. Men fuglene gør hvad de kan for at ødelægge deres planer. Gro og Blå har sneget sig ind på hospitalet for at Blå kan vække Bedste med sin sangstemme, men det er meget forbudt at snige sig rundt på hospitalet med en levende fugl, og de bliver jagtet rundt af en vred portør. Kan de mon vække Bedste tidsnok til, at de kan redde gården og fuglenes hjem?

08:35  

Quizdyrene - Kaninen Camilla
Quizdyrene - Kaninen Camilla Kaninen Camilla bor trygt og godt i et hyggeligt kaninbur ved siden af sine gode kanin-naboer. Men i dag har hun vovet sig ud af buret for at quizze med Stefan og måske vinde en flot præmie. Da Camilla trækker kategorien "rovdyr" bliver hun ret nervøs. Hun har også lidt problemer med nogle af spørgsmålene om de farlige dyr undervejs. Men hun vover alligevel pelsen, spidser kanin-ørerne og klarer sig gennem de fem spørgsmål med lidt hjælp fra kaninvennerne.

08:45  

Hørmehunden
Hørmehunden

08:50  

Gigantosaurus
Gigantosaurus

08:55  

Gigantosaurus
Gigantosaurus

 
DR1

09:05  

Elefanternes hemmelige liv (1:3)
Elefanternes hemmelige liv (1:3) Naturserie fra BBC fra 2009. (The Secret Life of Elephants) Samburu Nationalpark ligger i det nordlige Kenya, og her lever adskillige store elefantflokke. En lille elefantunge bliver født og får navnet Breeze, men parkens personale er bekymrede, der moderen, Harmattans, sidste kalv døde efter få uger. Imens forsøger de to britiske elefanteksperter, far og datter Lain og Saba Douglas-Hamilton, at sætte en radio på den tre tons tunge hunelefant Anastasia. Hun tilhører en tæt sammentømret familie, der vil gøre alt for at beskytte hende, så det er ikke nogen ufarlig opgave. En hanelefant bliver fundet død under mistænkelige omstændigheder, og en ung kalv bliver såret og kan ikke længere følge med flokken. Dens mor bliver hos den, men kan de overleve uden støtte fra familien?

09:10  

Paradisets have - vores utæmmede planet (1:6)
Paradisets have - vores utæmmede planet (1:6) BBC-Naturserie fra 2021. (Eden Untamed Planet) Badet i sollys. Og rigeligt med nedbør. Midt i Sydøstasien ligger tropeøen Borneo. Den er verdens tredjestørste ø, og skovene har stået uberørt i 140 millioner år. Gennem tiden har øens drivhusagtige klima givet liv til omkring 60.000 plante og dyrearter. Det gør Borneo til den måske mest artsrige ø i hele verden. Her lever over 6000 unikke dyrearter - og flere opdages næste dagligt. Tag med til Borneos skove - og oplev en nutidig Paradisets have.

09:55  

Redningshundene (1:8)
Redningshundene (1:8) Norsk dokumentarserie fra 2022. (Redningshundene) Familiefaderen Øystein er meldt savnet efter en skitur. Susanne og redningshunden Spiff rykker ud for at hjælpe til ved den krævende eftersøgningsaktion.

09:55  

Marens hvalpeskole (4:4)
Marens hvalpeskole (4:4) Norsk dokumentarserie fra 2021. (Valpeskolen) Der dukker konstant nye udfordringer op i hvalpetræningen. Maren møder Salto, Gingko, Barack og Bailey en sidste gang.

10:00  

Auktionshuset (6:10)
Auktionshuset (6:10) Hele familien Bruun Rasmussen er igen samlet i Bredgade hvor dørene om få timer åbnes for publikum. Der er eftersyn på de 946 varer huset har til salg, så hele familien er sat på en salgsmission. Især Jesper Bruun Rasmussen glæder sig til at vise sin kronjuvel Eckersbergmaleriet til interesserede købere, mens Jespers søn Frederik får travlt med at vise Erik Brandt rundt på de forskellige etager. Det er Alexas sidste dag inden hun går på barsel og hun når både at vise sølv frem i Bredgade og afholde en velgørenhedsauktion på Charlottenborg. Der skal nemlig sælges kunst for knap 300.000 kr. for at redde et konkurstruet galleri.

10:30  

Uffe Ellemann-Jensen bisættes fra Holmens Kirke
Uffe Ellemann-Jensen bisættes fra Holmens Kirke Tidligere udenrigsminister og Venstre-formand Uffe Ellemann-Jensen bisættes i dag fra Holmens Kirke i København. Umiddelbart efter bisættelsen afholdes der en privat sammenkomst i Landstingssalen på Christiansborg. Vært Kim Bildsøe Lassen.

11:00  

Guld i Købstæderne - Svaneke II
Guld i Købstæderne - Svaneke II Guld i Købstæderne besøger fem danske byer, der alle er berettigede til den særlige købstadsstatus. Denne gang gælder det Svaneke. Her vil nogle af landets dygtigste vurderingseksperter vurdere danskernes medbragte antikviteter og fortælle klenodiernes historie. Denne gang bliver der blandt andet vurderet flere værker af kunstnerne Oluf Høst og Edvard Weie, der begge havde tilknytning til Bornholm. Programmets vært, Mette Bluhme Rieck, cykler rundt i smukke Svaneke, og får de gode historier. Hun ser det hele lidt fra oven fra Utzons usædvanlige vandtårn. Når tingene er blevet vurderet, er der chance for en god handel. Tre professionelle antikopkøbere står nemlig klar til at byde på danskernes medbragte skatte. De tre opkøbere byder hinanden op, men det er op til sælgeren at beslutte, om prisen er god nok til, at de fine ting skal skifte ejer. Et sjældent sølvhjerte, som kunstneren Henry Heerup har modeleret, bliver solgt til langt over vurderingsprisen. Sendt første gang 02.09.15

DR2

09:30  

Rejsen til verdens navle (2:5)
Rejsen til verdens navle (2:5) Rejseserie fra 2000 Mod Kokosøen og Galapagosøerne. Nordkaperen er stukket til søs i det store og øde Stillehav. Første stop er Kokosøen, hvor sørøverne gravede deres enorme skatte ned. Efter et besøg på den frodige stillehavsø bliver der også tid til et dyk med bl.a. hammerhajer. Herefter sættes kursen mod næste stop Galapagosørne, hvor fregatfugle, havleguaner og søløver venter. Tilrettelæggelse: Hanne Danielsen. Produceret af Skandinavisk Film Kompagni for DR TV. Sendt første gang 16.01.2000

10:30  

Sexobjekt (2:4) - Bag kulisserne
Sexobjekt (2:4) - Bag kulisserne Susanne Krage medvirker i Jens Jørgen Thorsens film "Stille dage i Clichy." Bag kulisserne, udspillede det virkelige drama sig.

11:00  

Taxa (9:56)
Taxa (9:56) Dansk dramaserie fra 1997. Det er Nytårsaften - flere på centralen varmer op til stor romantik, og andre mærker ensomheden trykke. Andreas er ved at krakelere fuldstændigt af sorg - og ingen kan komme ham til hjælp. Mens Verner får rodet sig ud i et væld af problemer og ulovligheder, samtidig med han forsøger at overholde en vigtig aftale, kommer René bittert til at fortryde, at han er gået bag sin mors ryg, og Lotte tror hun er vidne til kærlighed ved første øjekast. Medvirkende: John Hahn-Petersen, Margrethe Koytu, Anders W. Berthelsen, Trine Dyrholm, Pia Vieth, Jesper Lohmann, Pernille Højmark, Peter Gantzler, Peter Mygind, Leif Sylvester, Zlatko Buric, Birthe Neumann, Lars Knutzon, Jesper Langberg, Birgitte Federspiel, Preben Harris, Finn Storgaard, Mette Marckmann, Jacob Morild, Petrine Agger, Peter Jorde, Lars Ditlev Johansen, Rene Hansen, Pia Larsen og Søren Lenander. Manuskript: John Stefan Olsen, Peter Thorsboe og Stig Thorsboe. Instruktion: Ole Christian Madsen Foto: Bo Tengberg Scenografi: Kirsten Koch Musik: Jacob Groth

11:40  

Taxa (10:56)
Taxa (10:56) Dansk dramaserie fra1997. Da Lotte skal ud på en lang tur med en kunde, der opfører sig besynderligt, får hun en underlig mistanke - og hun beslutter at blande sig, fordi det handler om liv og død. Imens får Mike en velhavende, smuk kvinde som passager i nogle timer - hun har nogle ret specielle ønsker, og der er overraskelser i vente for dem begge. Verner får slynget nogle sandheder i hovedet af sin yngste datter, og René bliver afvist af både Stine og sin mor. Medvirkende: John Hahn-Petersen, Margrethe Koytu, Anders W. Berthelsen, Trine Dyrholm, Pia Vieth, Jesper Lohmann, Pernille Højmark, Peter Gantzler, Peter Mygind, Leif Sylvester, Zlatko Buric, Søren Østergaard, Joy-Maria Frederiksen, Colin Campbell, Torben Jensen, Ann Eleonora Jørgensen, Claus Bue, Niels Vigild, Pernille Schrøder, Ulla Jessen, Tatiana Bondar og Tatiana Jerebtsoup. Manuskript: Adam Price og Stig Thorsboe. Instruktion: Ole Christian Madsen. Foto: Bo Tengberg. Scenografi: Kirsten Koch. Musik: Jacob Groth.

TVR

09:10  

Dino-ranchen
Dino-ranchen

09:20  

Landet for længe siden
Landet for længe siden Amerikansk tegnefilm med dansk tale. Følg med Lillefod og de andre dinosaurusser på eventyr for millioner af år siden - længe før menneskene, da kæmpeøglerne og deres børn befolkede vores jord!

09:45  

Så er der tegnefilm
Så er der tegnefilm

10:05  

Kasper og Sofie II (18)
Kasper og Sofie II (18) Kasper og Sofie er på ferie i Budapest. De oplever mange fantastiske og forskellige steder. Snart befinder de sig et sted, de kender godt hjemmefra: på en legeplads. De får en ny ven, selvom de ikke snakker det samme sprog.

10:20  

Kika og Bob (2)
Kika og Bob (2) Pigen Kika og brandmanden Bob drager på fantastiske eventyr.

10:35  

Pyjamasheltene II (36)
Pyjamasheltene II (36)

10:45  

Gå din vej, Enhjørning
Gå din vej, Enhjørning

11:00  

Gå din vej, Enhjørning
Gå din vej, Enhjørning

11:10  

Onkel Rejes Sørøvershow (2)
Onkel Rejes Sørøvershow (2) Onkel Reje og Brille får besøg på sørøverskibet af Morgan, der skal med på skattejagt. Se om de finder Sørøver Jørgens hår, så de kan få skatten fyldt af guldpenge af ægte chokolade. Mød også Onkel Rejes gamle skolelærer Kannibalen og se om Morgan og Onkel Reje kan vinde over Kæmpekrabben Ronaldo i sørøverfodbold. Medvirkende: Mads Geertsen, Brian Lykke. Instruktion: Jesper Rofelt

11:35  

Bamselægen - Ryggen (4)
Bamselægen - Ryggen (4) I dag kører Sandra ud i sin bamselance, for at hente Isabel. Hendes bamse Berry er måske kommet til skade, da den er faldet ned fra et legehus. Bare det ikke er alt for alvorligt.

11:55  

Apollos røverhistorier
Apollos røverhistorier

DR1

12:00  

TV AVISEN
TV AVISEN TV Avisen giver hver dag et overblik over dagens vigtigste nyheder fra Danmark og verden omkring os og samler op, giver overblik og perspektiv på de største begivenheder og historier i tiden.

12:15  

Bonderøven 2019 (13:16) - Hele verden i maven
Bonderøven 2019 (13:16) - Hele verden i maven Klodens kontinenter samles på Kastaniegården: Asiatiske sojabønner, sydamerikansk quinoa og dansk boghvede - som oprindeligt også stammer fra Asien. Alma og Johan hjælper til med at få boghveden i hus, Frank spiser hjertenødder, og katten hjælper med at smage på sojabønnerne. Og så får Haapioen - den finske stammebåd - en gang nykogt, finsk tjære.

14:35  

Kender Du Typen? 2019 - Med safari og marmor
Kender Du Typen? 2019 - Med safari og marmor I aften besøger Kender Du Typen? en bjælkehytte ved navn Schweiz, en festsal der hedder Kenya og et toilet, som bliver kaldt marmorpaladset. Hele rejsen foregår i Nordsjælland, så hvem er det, som navngiver sine rum - det skal livsstileksperterne Anna Glad Wagner og Flemming Møldrup regne ud. Vært: Mads Steffensen

DR2

12:20  

Amerikas vilde vesten: De store bjerge
Amerikas vilde vesten: De store bjerge Naturserie fra BBC fra 2016. (Wild West) Naturen i Det Vilde Vesten i USA er ekstrem i form af store ørkenområder, sneklædte bjerge og kystlinier afbrudt af klipper. Her lever kun de allermest sejlivede dyr, planter og mennesker. Kom med til bjergkæden Rocky Mountains, når vinteren løsner sit greb, solens stråler bryder igennem, og grizzlybjørnen vågner fra sit vinterhi.

13:10  

Amerikas vilde vesten: De urolige kyster
Amerikas vilde vesten: De urolige kyster Naturserie fra BBC fra 2016. (Wild West) Naturen i Det Vilde Vesten i USA er ekstrem i form af store ørkenområder, sneklædte bjerge og kystlinier afbrudt af klipper. Her lever kun de allermest sejlivede dyr, planter og mennesker. I det 16. århundrede rejste en håbefuld spansk guldgraver til Vestkysten. Han fandt dog en anden skat end guld i form af Cortezhavet, som er hjem for 6000 forskellige dyrearter. Havet mellem den Californiske Halvø og Mexico er en magnet for verdens største dyr, når 300 blåhvaler besøger området hver vinter.

14:00  

Den klassiske musikquiz (3:8)
Den klassiske musikquiz (3:8) Phillip Faber er den veloplagte vært, der forsøger at holde styr på de to holdkaptajner Frederik Cilius og Mathias Hammer. Med sig har de Nikolaj Koppel, Rie Koch, Adam Simonsen og Katrine Nordland. DR SymfoniOrkestret og dirigent Thomas Søndergård står for musikken. Er det muligt at finde frem til et stykke musik efter bare at have hørt en enkelt tone? Kan man fremføre orkestermusik udelukkende på slagtøjsinstrumenter? Og hvor svært er det at genkende musik, der bliver spillet bagfra?

TVR

12:05  

Det store Ramasjang Mysterie (2)
Det store Ramasjang Mysterie (2) My følger det spor, hun fandt i Kristians hus, alt imens skurkene fra Ramasjang forsøger at snyde sig ind på Ramasjang sendestation. Mon det er dem, der har taget Kristian til fange? Og hvad skal der til for, at Frede vil hjælpe med at opklare Kristians forsvinden?

12:20  

Sovedyr på eventyr II (1) - Allan og Piratprinsessen
Sovedyr på eventyr II (1) - Allan og Piratprinsessen Historier med børns sovedyr i hovedrollerne. Rosa besøger Vigga, som har en sovedyrshest, der hedder Allan og er meget kilden. På Viggas værelse finder de et billede af Vigga, da hun var klædt ud som en sej piratprinsesse til fastelavn. Så i eventyret bliver Allan til en pirat, der går i land på en sej piratprinsesses ø, for at røve skatte sammen med sin far. Problemet er bare, at det kan være meget svært at røve, fægte og slås som en ægte pirat, når man er så kilden som Allan.

12:40  

Ramajetterne II (4)
Ramajetterne II (4) Der er kaos i Ramasjang Lufthavn. Kan det mon være den nye dygtige medarbejder, som Kristian har ansat, der i virkeligheden er skyld i alle problemerne?

12:55  

Superhelten Sprinter Galore (13)
Superhelten Sprinter Galore (13)

12:55  

Superhelten Sprinter Galore (10)
Superhelten Sprinter Galore (10)

12:55  

Superhelten Sprinter Galore (9)
Superhelten Sprinter Galore (9)

13:00  

Monster Buster
Monster Buster Alexander er rigtig træt af det dumme fantasi-monster, der gemmer sig under hans seng. Heldigvis kommer MonsterBuster Jacinta og hjælper ham med at buste det. Selvom monstre ikke findes i virkeligheden, kan man nemlig godt være bange for dem - og have brug for hjælp til at buste dem væk.

13:20  

Ramasjang Mysteriet V (4)
Ramasjang Mysteriet V (4) Sebastian er i problemer! Han har mistet sin helt særlige fuglebog. Det pudsige er, at den er stjålet fra hans fuglebur! Hvem kan dog være så fræk? Kristian skal virkelig tage sig sammen for at løse dagens mysterium. Men han er ikke alene. Heldigvis får han hjælp af minidetektiven Christian. Men kan de opklare mysteriet?

13:45  

Onkel Rejes fede sommerferie (1)
Onkel Rejes fede sommerferie (1) Sommerferien tager pludselig en herlig drejning, da Krølle flytter ind i kolonihaven hos Onkel Reje og Brille. Dagens helt store overraskelse kommer dog, da Onkel Reje finder ud af, hvorfor han har gået rundt med kvalme - men inden da er der dømt både drikkekonkurrence, indbrud og tissestænger.

14:05  

Motor Mille og Børnebanden (6)
Motor Mille og Børnebanden (6) Den sure mand elsker sur kaffe. Han har stjålet børnenes soveposer og bruger dem som kaffefiltre, så han kan lave 100 liter kaffe. Men Motor Mille og Børnebanden lægger en snedig og vild plan for at få soveposerne tilbage.

14:20  

Sprinter Galore III - Sundhedsplejersken (6)
Sprinter Galore III - Sundhedsplejersken (6) Sundhedsplejersken kommer på besøg - og alt går galt. Hun ender med både at tro, at Kathrine ryger, at babyen spiser burgere og at Magnus er kriminel, men da hun vil ringe og sladre til kommunen, er Sprinter heldigvis som altid på pletten.

14:35  

Gry og Regnbueriget
Gry og Regnbueriget

DR1

15:25  

Hercule Poirot: ABC-mordene
Hercule Poirot: ABC-mordene Krimiserie med David Suchet som Agatha Christies berømte detektiv. (Agatha Christie's Poirot: The ABC Murders) Mrs. Ascher findes myrdet i byen Andover. Betty Barnard findes kvalt i Bexhill. Sir Carmichael Clarke bliver myrdet i Churston. Morderen går alfabetisk frem, og Poirot må i sving, for alfabetet er langt. Poirot: David Suchet. Hastings: Hugh Fraser. Japp: Philip Jackson. Instruktion: Andrew Grieve.

17:10  

Lykkeland (8:8)
Lykkeland (8:8) Norsk prisbelønnet dramaserie fra 2018. Stavanger venter i spænding. Dagen er kommet for det norske Stortings afstemning om, hvilken by der skal være landets oliehovedstad. Valget står mellem Bergen, Trondheim og Stavanger. Stortinget skal også stemme om oprettelsen af et statsligt olieselskab. Samtidig træffer Anna et valg, der får konsekvenser for alle omkring hende.

DR2

15:00  

Fremtidens Drømmeboliger i Norden: Fantastiske fællesskaber (2:4)
Fremtidens Drømmeboliger i Norden: Fantastiske fællesskaber (2:4) Arkitekt Sonja Stockmarr rejser Norden rundt for at besøge banebrydende og personlige hjem, der løser nogle af fremtidens udfordringer og inspirerer til nye måder at bo på. Et svensk forældrepar har bygget et hus, så deres voksne børn kan bo lige ved siden af. Et norsk søskendepar har hinanden som naboer og en dansk familie har bygget det moderne forsamlingshus.

15:30  

Fremtidens Drømmeboliger i Norden: Mit opgraderede hjem (3:4)
Fremtidens Drømmeboliger i Norden: Mit opgraderede hjem (3:4) Arkitekt Sonja Stockmarr rejser Norden rundt for at besøge banebrydende og personlige hjem, der løser nogle af fremtidens udfordringer og inspirerer til nye måder at bo på. Ofte er den billigste og mest bæredygtige måde at bygge nyt på - at bygge videre på et eksisterende hus. Et gråt, kedeligt parcelhus er genopstået som eksotisk villa. Et bindingsværkshus på Møn har fået en ny tilbygning - og de verdensberømte svenske arkitekter, Karin og Gert Wingårdh har skabt sig et fantastisk, moderne hjem i et hus fra 1600-tallet.

16:00  

Opdagelsen af Jylland: Til kamp for det danske sprog (2:5)
Opdagelsen af Jylland: Til kamp for det danske sprog (2:5) Dansk historieserie fra 2014 Danmark kunne have været væsentligt mindre, hvis ikke en mand havde gjort en særlig indsats i 1840-erne. Christian Flors indædte kamp for at få dansk sprog til at blomstre i det tysk-dominerede Slesvig spiller en vigtig rolle for, at Danmark bliver det land, vi kender i dag. Indtil 1800-tallet er Danmark en stormagt, men i løbet af bare 50 år går vi statsbankerot, mister flåden, og vi taber både Norge og Sønderjylland. Eliten leder efter svar på hvordan de genskaber nationen - og de finder svarene i Jylland! Sendt første gang 26.11.2014

16:30  

Ekspeditionen - På sporet af Vitus Bering (2:6)
Ekspeditionen - På sporet af Vitus Bering (2:6) En af verdenshistoriens største opdagelsesrejsende er danskeren Vitus Bering, som i 1700-tallet ledte en kæmpe ekspedition for den russiske zar. I Rusland kaldes han den russiske Columbus, men han er næsten ukendt i Danmark. Nu rejser historiker Cecilie Nielsen og et tv-hold i Berings fodspor hele vejen gennem det enorme Rusland fra Skt. Petersborg i vest til Berings grav på Bering Øen i det nordlige Stillehav for at fortælle historien om Vitus Bering.

17:00  

Den store stygge verdensøkonomi - Aktier
Den store stygge verdensøkonomi - Aktier Er du aktiehaj eller gambler i jakkesæt? Flere og flere kommer på aktiemarkedet, men er der overhovedet nogen der ægte forstår det? Esben lægger sine penge i hænderne på en daytrader, og besøger Børsen i New York.

17:30  

Den klassiske musikquiz (4:8)
Den klassiske musikquiz (4:8) Phillip Faber er den veloplagte vært, der forsøger at holde styr på de to holdkaptajner Frederik Cilius og Mathias Hammer. Med sig har de Katrine Gislinge, Jacob la Cour, Lisbeth Sagen og Jesper Nordin. DR SymfoniOrkestret og dirigent Thomas Søndergård står for musikken. Hvor svært er det at genkende musik spillet bagfra? Kan man fremføre orkestermusik på plastikrør? Og er det muligt at finde frem til et stykke musik efter bare en enkelt tone?

TVR

15:00  

Gilbert Syltespire
Gilbert Syltespire Tilbage til Sifs Takt og tone-kursus + Skat, Gilbert er skrumpet

15:20  

Ricky Zoom
Ricky Zoom

15:30  

Remy og Boo
Remy og Boo

15:45  

Gurli Gris
Gurli Gris Tegnefilm med dansk tale

15:50  

Gurli Gris
Gurli Gris Tegnefilm med dansk tale

15:50  

Simon III
Simon III

15:50  

Simon III
Simon III

15:50  

Simon III
Simon III

15:55  

Simon III
Simon III

15:57  

Simon III
Simon III

15:57  

Simon III
Simon III

15:57  

Simon III
Simon III

16:00  

Peter Pedal
Peter Pedal

16:15  

Pip og Poppy
Pip og Poppy

16:25  

Chuggington
Chuggington Følg de tre lokomotiver Brewster. Koko og Wilson, der netop er kommet i praktik som arbejdstog i byen Chuggington.

16:35  

Paw Patrol V
Paw Patrol V Tegnefilm med dansk tale Vovserne redder killingeredningsholdet + Vovserne redder en struds

17:00  

Trex
Trex Trex har fået tandpine, så Simon må tage med sin gigantiske dinosaur til byens eneste dyrlæge Hugo. Da dyrlægen finder et hul i Trex' tand, ender det med, at det ikke bare er Trex, der har ondt.

17:05  

Stop! - Doktor Maja
Stop! - Doktor Maja I dag er Maja doktor. Men at lege læge uden patienter er ikke så sjovt, da hverken mor eller far vil stille op. Maja må finde på en anden løsning.

17:10  

Bamselægen - Astma (2)
Bamselægen - Astma (2) I dag kører Sandra ud i sin bamselance, for at hente Anna og hendes bamse Ninus - Anna er bekymret for at der er noget galt med Ninus, for den har så ondt i brystet. Bare det nu ikke er alvorligt.

17:30  

Motor Mille og Børnebanden (2)
Motor Mille og Børnebanden (2) Den sure mand vil bruge cykelhjelmene som lerduer til skydetræning! Motor Mille og Børnebanden må sejle rundt om slottet i voldgraven og lægge en plan for at få cykelhjelmene tilbage, inden den sure mand har skudt dem alle i stykker.

17:45  

Oda Omvendt (8)
Oda Omvendt (8)

17:58  

F for Får
F for Får Navnet er Får - Frode Får. Fårrygende animation fra Aardman

DR1

18:00  

Auktionshuset (8:10)
Auktionshuset (8:10) I denne uge er Jesper Bruun Rasmussen i festligt humør. Der skal sælges diamanter og smykker og der plejer at være stor interesse fra et broget publikum. Katrin, Auktionshusets, smykkeekspert har vurderet smykkerne og det er nu, at flere måneders arbejde helst skal udmønte sig i de gode hammerslag. Målet for aftenens indsats er at sælge for mellem 80-90 % af de indleverede smykker. Traditionen tro, er det ejer og herre i huset der svinger hammeren mens Katrin tager bud fra internationale kunder, der byder via telefon. Peter Kjeldgaard og hans kollega Amalie er taget til Græsted for at vurdere et dødsbo. Har kunden ret i sin formodning, har de arvet sjældne Finn Juhl møbler der kan vise sig at være mange penge værd. Og i skranken bliver der vurderet sager til danskernes store skuffelse eller glædelig overraskelse.

18:30  

TV AVISEN
TV AVISEN TV Avisen giver hver dag et overblik over dagens vigtigste nyheder fra Danmark og verden omkring os og samler op, giver overblik og perspektiv på de største begivenheder og historier i tiden.

18:50  

Vores Vejr
Vores Vejr DR's vejrudsendelse, der i løbet af ugen gør dig klogere på vejret, der var, og hvad der venter os.

19:00  

Aftenshowet
Aftenshowet DR1s journalistiske talkshow direkte fra Rådhuspladsen i København.

20:00  

Kender Du Typen? - Med båd og bjørne i haven
Kender Du Typen? - Med båd og bjørne i haven Hvem er det, der insisterer på at kalde sin have en park, og som hader havearbejde men alligevel har købt en 10.000 kvadratmeter stor sommerhusgrund? Det skal livsstilseksperterne Anne Glad Wagner og Flemming Møldrup regne ud, når Kender Du Typen? besøger et sommerhus i Vejby i Nordsjælland. Vært: Anna Lin

20:30  

Billet til Kærlighed: Kan jeg få det sagt?
Billet til Kærlighed: Kan jeg få det sagt? Jens får Pias temperament til at koge over, for han orker ikke bruge lige så lang tid på at kigge på kunst som hun gør. Maria har det fortsat hyggeligt med Kasper, men der er noget hun ikke kan få sagt. På Tenerife er der amoriner i luften og Camilla er klar til at forlænge rejsen med 4 dage mere - men hvad siger René?

DR2

18:30  

Kulturelt: FUCK Jorn og provokunsten
Kulturelt: FUCK Jorn og provokunsten Kunsten har altid provokeret, men særligt dette forår har provokerende kunstværker skabt overskrifter. Først løb Jens Haaning med pengene i Ålborg, så skamferede Ibi Pippi et Jorn-værk i Silkeborg og senest har en klimaaktivist smurt Mona Lisa ind i flødeskumskage. Men hvad er god og dårlig provokunst? Vært Jonathan Herrik undersøger provokunstens væsen og forsøger at blive klogere på skellet mellem stor kunst og ren hærværk. Medvirkende: Bjørn Nørgaard, Kristian Hornsleth og Oliver Stilling.

18:50  

Ekspeditionen - På sporet af Vitus Bering (5:6)
Ekspeditionen - På sporet af Vitus Bering (5:6) En af verdenshistoriens største opdagelsesrejsende er danskeren Vitus Bering, som i 1700-tallet ledte en kæmpe ekspedition for den russiske zar. I Rusland kaldes han den russiske Columbus, men han er næsten ukendt i Danmark. Nu rejser historiker Cecilie Nielsen og et tv-hold i Berings fodspor hele vejen gennem det enorme Rusland fra Skt. Petersborg i vest til Berings grav på Bering Øen i det nordlige Stillehav for at fortælle historien om Vitus Bering.

19:20  

Henning og Dødsmissilet (2:4)
Henning og Dødsmissilet (2:4) Orlogskaptajn H.G. Olsen har trykket på knapperne, umiddelbart inden missilet går af, men han frikendes i første omgang. Nøglen, der skal sidde i systemet, før en affyring kan ske, har hele tiden været låst inde i kaptajnens kahyt. Affyringen skyldes en teknisk fejl, og hele skibets besætning er lettet. Den amerikanske våbenfabrikant, der har solgt systemet til Danmark, går pludselig ombord på skibet. De hævder, at der ikke er noget i vejen med missilsystemet. Er det hele i virkeligheden H.G. Olsens skyld, og bærer han alene ansvaret for at sætte Danmarks sikkerhed over styr?

19:50  

Europas lækreste spisesteder (4:4) San Sebastián
Europas lækreste spisesteder (4:4) San Sebastián Britisk madserie fra 2018. (Extraordinary Places to Eat) Hvor skal man spise i Europa og hvorfor? Den kendte overtjener Fred Sirieix rejser rundt med nogle af Storbritanniens bedste kokke, mens de viser deres foretrukne spisested, afslører dets hemmeligheder og smager på mundvandsdryppende mad. Denne gang går turen til Spaniens kulinariske hovedstad, San Sebastián.

20:50  

Audrey Hepburn
Audrey Hepburn Britisk dokumentar fra 2020. (Audrey) Hollywood-stjerne, modeikon og UNICEF-ambassadør. I en alder af 24 år vandt Audrey Hepburn sin første Oscar. Men hendes liv var ikke altid så glamourøst. Som barn var hun underernæret og blev forladt af sin far - og opvæksten under den nazistiske besættelse af Holland førte til livslange traumer. Gennem interviews og unikt arkivmateriale vækkes denne ekstraordinære kvinde til live, og spørgsmålet rejses: Hvem var Audrey Hepburn i virkeligheden?

TVR

18:00  

F for Får
F for Får Navnet er Får - Frode Får. Fårrygende animation fra Aardman

18:00  

F for Får
F for Får Navnet er Får - Frode Får. Fårrygende animation fra Aardman

18:05  

Pyjamasheltene III
Pyjamasheltene III

18:15  

Dino-ranchen
Dino-ranchen

18:30  

Smølferne
Smølferne

18:43  

John Dillermand (14)
John Dillermand (14) Johns har en rigtig møg-dag. Han bliver sendt i byen, men ender på en bondegård og pludselig har dilleren stjålet en traktor, og en gal tyr er løs. John må redde dagen på ægte tyrefægtermaner, og en rigtig møg-dag er pludselig blevet til en rigtig heltedag. Lige indtil bondemanden sætter strøm til Johns dillerhegn...

18:44  

John Dillermand (18)
John Dillermand (18) John ønsker sig en racercykel, så han kan være med i et rigtig cykelløb. Men da dilleren stjæler en cykel og snyder sig til at vinde cykelløbet, må John lære, at snyd og tyveri ikke er vejen frem.

18:44  

John Dillermand (17)
John Dillermand (17) John er træt af sin diller og vil sælge den på loppemarked. Men dilleren får ham igen i problemer, og nogle børn flyver til himmels i en luftballon. John redder dagen og får børnene ned, og så lærer han næsten hvad det vil sige at prutte om prisen.

18:45  

100% Ulv
100% Ulv

19:10  

Wild Kratts (22)
Wild Kratts (22)

19:30  

Svampebob Firkant VIII (11)
Svampebob Firkant VIII (11)

20:00  

Godnat - nu går vi i seng
Godnat - nu går vi i seng

DR1

21:00  

TV AVISEN
TV AVISEN TV Avisen giver hver dag et overblik over dagens vigtigste nyheder fra Danmark og verden omkring os og samler op, giver overblik og perspektiv på de største begivenheder og historier i tiden.

21:25  

Londongrad (1:3) Oligarken og faldet fra fjerde sal
Londongrad (1:3) Oligarken og faldet fra fjerde sal Britisk dokumentarserie fra 2022. (Once Upon a Time in Londongrad) Den undersøgende journalist Heidi Blake får et tip om multimillionær Scot Youngs mistænkelige død. Sammen med sit team undersøger hun en forbindelse mellem Scot og den berygtede russiske oligark Boris Beresovskij.

22:15  

Wallander: Afsavnet
Wallander: Afsavnet Svensk krimi fra 2014. (Wallander - Saknaden) Kurt Wallander bliver mere og mere glemsom, og i al hemmelighed går han til lægen for at finde ud af, hvad der er galt. Samtidig er hans barnebarn, Klara, på udflugt med børnehaven, da de små bliver vidner til et uhyggeligt fund. For øjnene af børnene støder en gravemaskine på en række ligdele. Liget viser sig at være en ung kvinde fra Moldova, og nu er det op til Klaras morfar at finde kvindens morder. Kurt Wallander: Krister Henriksson.

23:40  

Gift ved første blik USA XIII (3:26)
Gift ved første blik USA XIII (3:26) De ti singler er blevet matchet. Nu skal de fortælle deres familie og venner, at de skal giftes med en komplet fremmed om kun to uger. Frygten for fremtiden rammer en brud, da hun på bryllupsdagen får et fingerpeg om hendes kommende mands interesser.

DR2

22:55  

God's Own Country
God's Own Country Britisk romantisk drama fra 2017. Johnny knokler på familiens fårefarm i det fjerneste Nordengland. Han dulmer ensomheden på den lokale pub med druk og uforpligtende sex. Men da rumæneren Gheorghe ansættes som løsarbejder på gården, må Johnny pludselig tumle med følelser, han aldrig før han haft. Følelser, som kunne gå hen at ændre hans liv. Medvirkende: Josh O'Connor, Alec Secareanu, Gemma Jones m.fl. Instruktion: Francis Lee.

TVR
DR1

01:40  

Hotel Portofino (3:6)
Hotel Portofino (3:6) Britisk dramaserie fra 2022. Danioni har manifesteret sin magt over Bella, og de lokale handlende er igen begyndt at forsyne hotellet med fødevarer. Men Danionis og Mussolinis fascister er overalt i byen, og Lucian og hans ven Anish løber ind i nye problemer. Det gør ikke livet nemmere for Bella. Især ikke da Lucian, Anish og hotellets yngre gæster spontant holder fest - og Rose, ude af opsyn af sin strikse mor, endelig slapper af og slår sig løs.

02:35  

Hercule Poirot (29)
Hercule Poirot (29) Engelsk krimiserie med David Suchet som Agatha Christies berømte detektiv. (Agatha Christie's Poirot) "Tyveriet af den kongelige rubin". Poirots planer om en fredelig jul går i vasken, da en ung egyptisk prins bliver frarøvet en uvurderlig rubin. Ifølge udenrigsministeriet er sagen af stor vigtighed for den britiske nation, og modstræbende lader Poirot sig overtale til at efterforske tyveriet.

03:25  

Hammerslag 2019 - Guld ved Ghetto'en
Hammerslag 2019 - Guld ved Ghetto'en I Danmark findes der såkaldte ghettoområder - og det lyder umiddelbart ikke så spændende at være nabo til en ghetto, men Hammerslag har fundet tre boliger, der viser, at der findes masser af guld ved ghetto'en. Vi starter i Helsingør med et dejligt rækkehus, så skal vi se nærmere på en lejlighed med udsigt over København, før vi runder af med en charmerende lejlighed fuld af lækre detaljer på Indre Nørrebro. Vært: Christian Degn

DR2

00:35  

De underjordiske byer - Istanbul
De underjordiske byer - Istanbul Britisk dokumentarserie fra 2018. (Ancient Invisible Cities) Verdens store oldtidsbyer er fyldt med ukendte skatte. Men med den nyeste scanningsteknologi vil historiker Michael Scott nu udforske tre af de mest fascinerende byer, for at finde ud af hvad der skjuler sig, de steder, hvor der ikke er adgang for turister. Første gang går turen til Istanbul, som engang var verdens største by og gemmer på masser af hemmeligheder dybt nede i undergrunden.

01:35  

Bag museets døre (3:3)
Bag museets døre (3:3) Britisk dokumentarserie fra 2021. (Inside The Met) I efteråret 2020 åbner The Met i begrænset omfang for publikum. Museets fremtid står på spil. The Costume Institute er i fuld sving med forberedelserne til den glamourøse udstilling "About Time". Samtidigt kæmper de ansatte for at indsamle penge fra donorer og familier, som har bidraget til museet i generationer. Pengene er afgørende for museets overlevelse. De skal bruges på research, bevaring og konservering af værdifuld kunst.

TVR

01:50  

Ramasjang sover
Ramasjang sover

 
 
 

Persondatapolitik * Cookies * Kontakt
Copyright © 2022, ROENNE.net. Alle rettigheder forbeholdes.
0625160027